Julenissens team

Det er travelt blant smånissene på juleverkstedet, men med tydelige roller går det unna:

Ideskaper nissen

Du finner ham gjerne vandrende rundt i egne tanker, men hyppig tilkalt når det er krise, for eksempel når et barn har noe helt spesielt på ønskelista. Kommer alltid med nye og overraskende forslag til presanger, men det er ikke alltid verkstedet skjønner helt hva det er de skal lage. Barna blir kjempefornøyd, presangene blir helt spesielle og ingen har maken.

Lagspiller nissen

Denne vennlige nissen finner du i tett og godt samarbeid med både den ene og den andre. Hun lager leker, knytter sløyfer og pakker sleden. Ikke minst så passer hun på at nissene smiler og koser seg og er først borte hos den som klemte fingeren. Hun trekker seg litt bort når de andre krangler høylytt om hvor mange presanger det er plass til i høyden.

Koordinator nissen

En rolig nisse som holder et våkent øye med verkstedet og passer på at nissene vet hva som må gjøres og hvem som er best til å lage flotte sløyfer på pakkene. Men hold et øye med han og se om han også tar et tak selv eller setter seg og smaker på julegløggen.

Pådriver nissen

I år har denne nissen hovedansvaret for selve kvelden. Hun er fast bestemt på å sørge for at alle barna får presangene i tide og har ikke tenkt å ta nei for et svar, om så Julenissen sitter fast i pipa.

Analytiker nissen

Denne nissen tar ikke ofte feil. Ikke sjelden grublende på forslag til nye presanger – og tror han ikke på ideen så får du nok vite det. Det er også han som har lagt opp den beste og korteste reiserute for Julenissen, men ikke gi han ansvaret for å skape julestemningen.

Ressursinnhenter

Du finner nok ikke denne nissen på plassen sin. Hun farter rundt hele Nordpolen, kjenner noen overalt og ¨kommer stadig med forslag til nytt verktøy, spennende måter å pakke på, og har med litt godt til reinsdyra. Men ikke sett denne nissen til å besvare brevene til Julenissen, hun blir nok lei, mister interessen og forsvinner avgårde.

Iverksetter nissen

Med denne nissen som ansvarlig for produksjonen går det på skinner, han spyr ut leketøy fortere enn noen annen. Arbeidsplanen henger på veggen, det er tog før lunsj og brannbiler etter – to millioner av hver og ikke prøv deg på å foreslå en annen fordeling når planen først er lagt.

Avslutter nissen

Ikke én presang forlater verksted uten å ha vært innom denne nissen. Hun sjekker at papiret er nydelig brettet, sløyfene runde og fine og at alle barnas navn er riktig stavet. Hun orker ikke tanken på at et barn kanskje får feil presang på selve Julekvelden. Ikke foreslå at du skal hjelpe til å kontrollere, hun liker best å gjøre det selv for å være sikker, men prøv gjerne å få henne til å bekymre seg litt mindre.

Spesialist nissen

Denne nissen kan du nok finne i skjulet hvor nissesledene står. Han kan gi deg alle detaljer på de ulike sleder som Julenissen noen gang har brukt. Han har alle kurs og sertifikater som trengs for sledeparken. Han forteller deg gjerne alt om de nye meiene som skal brukes i år, men ikke spør om presanger, han har mer enn nok med sledene til å bry seg om resten av Jula.

God Jul

Belbinteamet

 

Hva leter du etter?

Belbin på 1-2-3

Introduksjonshefte til Belbin

Last ned gratis

LAST NED

Arbeidsbok for tettere kommunikasjon og samarbeid

En arbeidsbok for deg som vil arbeide med utvikling av eget team

Last ned gratis

LAST NED

Lær alt om Belbins teamroller

Fagkompendiet i helt ny utgave

Last ned gratis

LAST NED

Belbin som lederverktøy